Esti lesbiana sau bisexuala? Sau crezi ca ai putea fi?

Adauga-ti povestea si noi donam 25 de lei din partea ta catre ACCEPT Romania (anonimatul tau este garantat)

Ce i-ai spune unei femei a carei viata e chinuita intrebari de genul ‘cum imi dau seama daca sunt lesbiana?’ sau ‘mi-am dat seama ca imi plac fetele, ce ma fac?’ sau ‘cred ca sunt lesbiana si mi-e teama’? Indiferent ca esti complet impacata cu propria orientare sexuala sau abia ti-ai dat seama ca esti atrasa de alte femei, povestea ta ii poate fi de mai mare ajutor decat orice sfat. De ce?

Pentru ca si-ar da seama ca nu este singura si neinteleasa. Ca ceea ce simte este normal, chiar daca e diferit. Ca multe alte femei trec prin experiente similare. Ca exista femei in ale caror povesti, ganduri si sentimente e posibil sa se regaseasca.

Cate dintre noi, femei care iubim alte femei, nu ne-am fi dorit sa fi avut acces la astfel de povesti la inceput? Acum, impartasindu-ne propriile povesti, avem ocazia sa oferim un sprijin oricarei femei care isi pune la indoiala orientarea sexuala.

Povestea ta anonima va sustine o parte din costurile cu serviciile de consiliere psihologica oferite de catre Asociatia ACCEPT (mai multe despre Campania ACCEPT).

Cum sa ne trimiti povestea

Cel mai simplu si rapid e sa o scrii si sa o trimiti folosind formularul de mai jos. Sau poti sa ne-o trimiti prin email la alexandra@suntlesbiana.ro (numele si adresa ta de email nu vor fi publicate – citeste politica noastra de confidentialitate). Daca vrei, poti sa-ti scrii povestea intai in Word, Notepad sau in orice alt editor text pe care il ai pe calculator, si apoi sa ne-o trimiti folosind formularul de mai jos.

Cum sa-ti scrii povestea

NOTA: Nu exista un mod anume in care sa-ti scrii povestea. Si nici anumite detalii pe care trebuie sa le incluzi. Povestea fiecareia dintre noi este unica si extrem de personala. Depinde de tine cat si ce anume vrei sa impartasesti cu altii. Cateva mentiuni, insa:

 • Concentreaza-te pe sentimentele si trairile tale interioare si nu neaparat pe detalii sexuale descrise in mod grafic si explicit.
 • Poti adauga cateva detalii legate de circumstantele tale personale cum ar fi: varsta ta, varsta la care ti-ai dat seama ca esti lesbiana, unde locuiesti, daca erai maritata la momentul respectiv sau intr-o relatie cu un barbat, daca ai copii, daca esti o persoana religioasa, etc.
 • Incearca sa te limitezi la 800-1200 de cuvinte (formularul are un contor care te ajuta sa tii evidenta) desi poti scrie oricat de mult simti nevoia.

Anonimat: Nu divulga detalii personale precum nume, adresa sau alte detalii legate de propria identitate. Schimba numele persoanelor implicate. Garantarea anonimatului celor care isi impartasesc povestea este principala noastra grija.

Sugestii

Daca nu stii de unde sa incepi, uite cateva idei (nu e obligatoriu sa le urmezi):

 • Ce varsta ai?
 • Cand si cum ai inceput sa-ti pui intrebari legate de propria sexualitate? Ce sentimente ti-au provocat?
 • Ai fost vreodata atrasa de o femeie anume? Cand a fost prima data cand ai constientizat o astfel de atractie? Ce ai simtit? Ce ai facut?
 • Ti-ai lamurit intrebarile si indoielile? Cat a durat pana sa se intample acest lucru? Care a fost concluzia la care ai ajuns? Daca nu le-ai lamurit, in ce stadiu te afli acum?
 • Ce decizii ai luat in aceasta perioada sau ca urmare a concluziei la care ai ajuns? Sau ce decizii te gandesti sa iei?
 • A existat vreun conflict intre aspectele legate de sexualitatea ta si anumite valori sau principii personale? Cum te-a afectat?
 • Ai avut vreodata o experienta sexuala cu o alta femeie? Cum a fost?
 • Cum i-a afectat orientarea ta sexuala pe cei din jur? Le-ai spus adevarul celor dragi? Cum le-ai spus? Cum au reactionat?
 • Ai regrete? Exista ceva ce ai schimba la modul in care au decurs lucrurile?
 • Cum arata viata ta acum?
 • Intr-o propozitie, ce i-ai spune unei femei care trece prin acest proces?

Adauga o poveste

NOTA: SuntLesbiana.ro isi rezerva dreptul de a publica doar povestile scrise corect din punct de vedere lingvistic, gramatical si al punctuatiei. Povestile care nu respecta aceste standarde sau care folosesc limbaj sau prescurtari de tip messenger nu vor fi publicate.

ATENTIE: Datorita unor angajamente de serviciu, timpul pe care il putem aloca publicarii povestilor este momentan foarte, foarte limitat. Suntem cu 2 luni in urma cu publicarea povestilor si e posibil ca povestea ta sa apara pe site cu o intarziere de pana la 2-3 luni. Ne pare rau si iti multumim pentru intelegere.